D. 13. og 14. juni mødes mødes de væsentligste aktører på plan-, natur- og miljøområdet for at fordybe sig i faglighed, best practise og samarbejde omkring den røde tråd ’DK2020 – Fra plan til tværgående handling’. Tilmeld dig senest fredag d. 11. marts, og spar op til 750 kr.
Fra energisluger til energiproducent: Marselisborg Renseanlæg i Aarhus er kendt som et af de mest grønne renseanlæg i verden. Nu skal anlægget udvides og omplaceres, med indvielse i 2026.
Miljøstyrelsen vil inddrage kommunerne i en ny og mere aktiv rolle i arbejdet med at fastsætte regler på spildevandsområdet. For kommunerne er ikke ”bare” en interessent, men Miljøstyrelsens myndighedspartner, og derfor skal samarbejdet styrkes.
Har en kommune fået afslag på at få sine solceller med i 20 MW-puljen og derfor ikke kan bruge den gunstige nettoafregningsordning, bør solcellerne overføres til kommunens vand- og spildevandsselskab.
Den brændende platform som ekstremregn og voldsomme stormhændelser har skabt, er også nøglen til, at vi kan få mere værdi for de penge, der bruges til at håndtere regnvand.
Det er afgørende vigtigt, at kommunen har myndighedsansvaret for vand- og spildevandsforsyning, og dermed også det overordnede planlægningsansvar på området. Det er slået fast i aftalen, og det er vi meget tilfredse med.
Den infrastruktur, der forsyner os alle med drikkevand og håndterer vores spildevand, udgør en væsentlig del af samfundsøkonomien og er i praksis en helt afgørende del af alle borgeres hverdag.