Altinget, 6. januar 2016.
DEBAT: Selvfølgelig skal kommunale embedsmænd byde ind med faglige vurderinger af lovgivningen, så politikerne kan prioritere på et oplyst grundlag, skriver sekretariatsleder i Kommunalteknisk Chefforening, Ane Marie Clausen. Det er nærmest deres pligt, mener hun.
250 teknik- og miljø eksperter fra kommuner, stat, vandselskaber og private rådgivningsvirksomheder var samlet til KTCs årsmøde på Comwell Køge strand.
KTC har i de sidste år været optaget af at styrke foreningens faglige indflydelse. Dette arbejde fortsætter. Der er som aldrig før brug for de faglige bidrag, KTC kan levere til det politiske arbejde.
KTC er særdeles kritisk overfor Deloittes evaluering af vandsektorloven, som blev offentliggjort fredag efter 4 måneders ventetid, siden undersøgelsen allerede i november blev afleveret til ministeren
Drop kontrol og modellering af vandløbene, og sæt nogle mål for en helhedsorienteret håndtering af vandet i stedet, foreslår KTC.
KTC opfordrer derfor til, at der kigges fremad og tænkes i nye løsninger og muligheder fremfor, at man forsøger at fast
Statsministeren har meldt ud til Dansk Byggeri, at Regeringen vil flytte den tekniske byggesagsbehandling fra kommunerne og give opgaven til private virksomheder. Det lyder umiddelbart som en model, kommunerne kan støtte.
Det er afgørende vigtigt, at kommunen har myndighedsansvaret for vand- og spildevandsforsyning, og dermed også det overordnede planlægningsansvar på området. Det er slået fast i aftalen, og det er vi meget tilfredse med.
Kommunerne har stadig kompetencer og opgaver omkring råstofindvinding og efterbehandling af råstofgrave, som ikke er defineret klart nok i Lovforslag 125, der er behandlet første gang i Folketinget for nyligt.
Opfølgningen af Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger er nu sat på hold, men kommer til at indgå i den store revision af miljølovgivningen. Derfor er der stadig behov for at debattere kommissionens anbefalinger, mener KTC
Forbedring af den danske natur kræver økonomi, men også bedre ledelse og arbejdsklima. Det nys varslede strukturomlægning i Miljøministeriet bør derfor udskydes til evalueringen af Strukturreformen er gennemført primo 2013.